Alarmsystemer

Det er en god ide at overveje et alarmsystem, hvis du allerede har besluttet dig for at anskaffe et overvågningskamera. For vælger du i stedet et alarmsystem med mulighed for at tilslutte overvågningskameraer, forstærker du sikkerheden omkring dit hjem endnu mere. Og kan samle det hele i et enkelt system, som kan betjenes med den samme app. Samtidig giver alarmsystemet dig oftest også et nedslag i prisen på din indboforsikring. Se de mange forskellige muligheder for intelligent overvågning og alarmering i oversigten nedenfor. Og læs vores guide til at finde det bedste alarmsystem til netop din bolig efter oversigten.

Bedst i test alarmsystem
Ajax Alarm HUB
Mest populære alarmsystem i Danmark
Verisure alarmsystem
Bedste budgetvenlige valg
Ezviz sikkerhedssystem
No data was found

Alarmsystemer vi anbefaler

Eufy Security 5-i-1 Alarmsystem

1.399,00 kr.

Privatalarm sampak til bolig på 100m2

2.649,95 kr.

Privatalarm sampak til bolig på 150m2

3.149,95 kr.

Privatalarm sampak til bolig på 200m2

3.699,95 kr.

Ajax Alarm HUB 2 Pakke Med Sirene

2.795,00 kr.

Tuya Smartlife alarm system

Original price was: 1.499,00 kr..Current price is: 799,00 kr..

Hamag Alarmsystem f/fedtudskiller 1 føler

10.205,00 kr.

Hamag Alarmsystem f/fedtudskiller 2 følere

15.299,70 kr.

Guiden til at finde det bedste alarmsystem til hjemmet

Overvejer du at købe et eller flere overvågningskameraer til hjemmet? Så kan det være en god idé at tjekke markedet for alarmsystemer ud, inden du beslutter dig for, hvilket overvågningskamera, du skal købe.

For stort set alle alarmsystemer giver dig i dag mulighed for at udvide systemet med et eller flere udendørs og indendørs overvågningskameraer. På den måde kan alarmsystemet bruge kameraerne til at detektere indtrængende på grunden. Og til at dokumentere, hvad der sker, hvis de indtrængende bryder ind i dit hjem. Og hvem de er – hvis de da ikke har maskeret sig.

Samtidig opnår du den fordel, at du kan styre både alarmsystem og overvågningskameraer fra den samme app – og dermed samle al sikkerheden omkring dit hjem på samme sted.

Endelig kan du tit opnå en kontant nedsættelse i prisen på din indboforsikring, hvis du har installeret et alarmsystem med kontakt til en alarmcentral. Eller en såkaldt lokalalarm, der kan tilkalde naboerne med enten en sirene eller ved at sende sms’er til dem. Men det kommer vi tilbage til lidt senere i artiklen.

Så derfor er det oftest en god ide at investere i et alarmsystem i stedet for kun at købe overvågningskameraer. Og så udvide systemet med de kameraer, som passer til det.

 

Jamen, blæser tyvene ikke på, om der er installeret et alarmsystem?

Du har sikkert hørt, at tyvene er ligeglade med, om der er installeret en tyverialarm eller ej. Også selv om alarmen er tilsluttet en alarmcentral. De bryder ind alligevel.

Det er ikke helt korrekt.

For er der installeret et alarmsystem i boligen, ved tyvene, at de kun har et begrænset tidsrum, hvor de kan arbejde uforstyrret i hjemmet. Derfor skal de være ret sikre på, at der er noget virkeligt værdifuldt at komme efter, før de vælger at bryde ind i et hjem med alarmsystem.

Ja, faktisk har de fleste tyve mere respekt for et alarmsystem, der ikke er tilsluttet en alarmcentral. For særligt i yderområderne ved de, at det tager lang tid, før vagtselskabet når frem. Altså har de masser af tid til at gennemrode boligen

Men kan de se, at alarmsystemet er et af dem, som sender sms’er til f.eks. naboer eller nærtboende familiemedlemmer, kan der være nogen fremme inden for måske ganske få minutter. Det betyder, at de ikke aner om de har 2 eller 10 minutter til at finde værdierne i hjemmet. Og så vælger de oftest at lade være med at bryde ind i din bolig.

Altså har alarmsystemer altid en vis grad af præventiv virkning mod indbrud.

 

Skilt altid med, at dit hjem er sikret med et alarmsystem

Skal tyvene opdage, at du har en tyverialarm, er det vigtigt, at du skilter med det. Særligt ved indgangsvejene til din bolig. Samt så det er tydeligt at se fra vejen eller indkørslen, at du har sikret dit hjem med en alarm.

Tilsvarende bør du altid placere udendørs overvågningskameraer, så de er synlige fra vej eller indkørsel. Så ved tyvene, at de ikke kan nærme sig dit hjem, uden at de bliver opdaget og optaget. Det kræver selvfølgelig, at du placerer kameraerne så tilpas uden for rækkevidde, at de er umulige at komme til at overdække eller klippe forbindelsen til.

Skilt med at dit hjem er sikret med et alarmsystem

 

Den gode nyhed: De fleste kan selv sætte et alarmsystem op

Men er det ikke svært at sætte et alarmsystem op?

Det korte svar er ”Nej!”

Et moderne alarmsystem er ikke sværere at sætte op og tilslutte end f.eks. en Smart Home enhed. Eller en anden enhed med trådløs netværkstilslutning. For det gode ved det hele er, at du ikke skal trække ekstra kabler eller sætte ekstra grupper op i eltavlen for at opsætte dit alarmsystem selv.

Alt hvad du behøver, er at følge opsætningsvejledningen og de guider, som du finder i den tilhørende app til alarmsystemet. Guiderne hjælper dig med at tilslutte de forskellige enheder. Samt opsætte hvem alarmen skal sende sms’er eller mails til.

Og det bedste af det hele er, at fordi du har appen på din telefon, får du altid besked, når alarmen går derhjemme. Uanset hvor end du befinder dig.

Det eneste rent fysiske arbejde, du skal foretage dig, er at bore huller og sætte rawplugs i væggene, der hvor du skal montere systemets rumsensorer. Samt klæbe dør- og vinduessensorerne fast på karmen og dørpladen eller vinduet.

Resten af arbejdet kan klares fra din smartphone.

 

Hvordan vælger du et godt alarmsystem til privat brug?

Når du skal vælge et alarmsystem til din bolig, er det vigtigt, at du køber et system, som er fremtidssikret. Og kan dække de behov, du har for sikring af din bolig.

Det vil sige, at systemet har de nødvendige enheder til at sikre boligens rum og adgangsveje. Samt eventuelt er udvidet med videoovervågning og forskellige intelligente sensorer.

Et moderne alarmsystem består typisk af:

  • En central kontrolenhed som styrer alarmsystemet, og er forbundet til internet og mobilnet
  • En eller flere enheder til at aktivere og deaktivere alarmen med
  • Infrarøde rumsensorer, som kan detektere bevægelser i boligens rum
  • Trådløse dør- og vinduesfølere til at detektere indbrud med
     

Derudover kan du oftest tilkøbe:

  • Trådløse brikker, som deaktiverer alarmen – f.eks. når børnene kommer hjem fra skole
  • Trådløse indendørs og udendørs overvågningskameraer
  • Inden- og udendørs sirener til lokal alarmering, som kan høres hos naboerne og stresser tyven
  • Trådløs dørklokke med videokamera og mulighed for at tale med dem, som ringer på
     

Vælger du et mere avanceret alarmsystem, kan du udvide det med:

  • Røgdetektorer, så alarmsystemet også kan advare dig ved brand
  • Gasdetektorer, som advarer dig ved gasudslip – f.eks. fra dit gasfyr
  • Vanddetektorer, som reagerer på brud på vandinstallationerne
  • Luftkvalitetsdetektor, som giver besked, hvis der er brug for udluftning
  • Overfaldsalarm, så du kan tilkalde hjælp ved overfald eller utryghed
     

Typisk kan du købe startpakker, der indeholder selve kontrolenheden, samt et antal rumsensorer og dør- og vinduesfølere. Men pakkerne rækker sjældent til at overvåge hele boligen. Tit skal du tilkøbe flere rum- og dør/vinduesfølere, for at du er sikker på, at der ikke findes steder i din bolig, som systemet ikke overvåger.

Så start med at få overblik over din bolig, og tæl sammen, hvad du har brug for af rumsensorer og dør- og vinduesfølere. Så kan du få bestilt det hele hjem på en gang.

 

Hvor mange rumsensorer og følere har du brug for?

Vil du være helt sikker på, at du får detekteret et indbrud, skal du sætte følere på alle vinduer og døre. Dog skal du være opmærksom på, at de først aktiveres, når døren eller vinduet åbnes. Så adskilles de to dele af sensoren, og det trigger alarmen.

Altså reagerer en dør- eller vinduesføler ikke på, at tyven f.eks. baldrer en rude.

Har du en rumsensor sat op i et lokale, som også overvåger vinduerne, behøver du ikke nødvendigvis sikre vinduerne med vinduesfølere. For så snart nogen tiltvinger sig adgang til lokalet, reagerer rumsensoren på det.

Du kan også spare vindues- og dørfølere, hvis du sætter en rumsensor i en gang, som tyvene er tvunget til at skulle igennem for at komme videre ind i huset. Men det eller de lokaler, som rumsensoren ikke kan overvåge, har tyvene så uhindret adgang til.

Derfor anbefaler vi, at du sætter rumsensorer op i alle boligens rum, samt monterer dørfølere på alle døre – også terrassedøren. Samt som minimum sætter vinduesfølere på de vinduer, der ikke kan ses fra vejen.

Samt at du fjerner vriderne på indersiden af alle døre i boligen, så de kan åbnes uden brug af nøgle. Det forhindrer tyven i at kunne bære større ting ud af din bolig gennem dørene.

 

Vælg et alarmsystem med app-styring

Stort set alle alarmsystemer tilbyder i dag tilslutning til internettet, og har indbygget en mobiltelefon, som gør det muligt for systemet at sende sms’er til naboer og nærtboende familiemedlemmer.

Ved hjælp af internetforbindelsen får du mulighed for at fjernstyre og overvåge alarmsystemet fra en app på din mobiltelefon. Det er både praktisk, nemt og betryggende. Fordi du hurtigt kan tjekke op på eventuelle alarmer via appen. Og kan slå alarmsystemet til og fra over distancen. F.eks. hvis der skal komme en håndværker hjem til dig, mens du er på arbejde.

Appen guider dig også igennem opsætningen og konfigureringen af alarmsystemet, og hjælper dig med at opsætte og tilslutte de enkelte sensorer, følere, og eventuelle overvågningskameraer, som dit alarmsystem består af.

Appstyret alarmsystem

 

Saml al sikkerheden i samme alarmsystem

Som allerede nævnt kan du også tilkøbe røg- og andre detektorer til de mest avancerede alarmsystemer. Det giver dig en enestående mulighed for at samle sikringen af dit hjem på et sted – og i samme app.

På den måde kan du både betjene, overvåge og blive advaret ved hjælp af appen, uanset hvilket sikkerhedsmæssigt problem der opstår i din bolig.

 

Nogle alarmsystemer giver en besparelse på indboforsikringen

Vi har allerede været inde på, at nogle forsikringsselskaber giver rabat på indboforsikringen, hvis du har installeret et alarmsystem. Enten med tilslutning til en alarmcentral. Eller med såkaldt lokalalarm, som alarmerer dig selv, naboer og eventuelle familiemedlemmer i nærheden via sms. Eller en udendørs sirene.

Det er dog meget forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, hvilke regler og vilkår der gælder. Samt hvor stor ”rabatten” på indboforsikringen er.

Nogle forsikringsselskaber kræver f.eks. at du har haft forsikringen hos dem før en bestemt dato. Og andre kræver, at du skal vælge en alarm fra et alarmselskab. Andre igen tilbyder slet ingen rabat.

Så før du anskaffer dig et alarmsystem til hjemmet, er det en god ide at kontakte dit forsikringsselskab for at høre mere om, hvad de stiller for krav. Og hvor stort et nedslag det giver i forsikringspræmien.

 

Tænk også på hackerne

Moderne alarmsystemer bruger boligens internetforbindelse til at kommunikere med den tilhørende app på din telefon. Derfor er alarmsystemer i private hjem også blevet et yndet mål for hackere.

Særligt hvis der er tilsluttet videoovervågning til systemet.

Vil du undgå at give uvedkommende adgang til at kigge med på din videoovervågning? Eller kunne se, om alarmsystemet er slået til, så de kan regne du, at du ikke er hjemme? Så skal du sørge for at opsætte en firewall på din internetrouter, som kun giver adgang til, at der kan sendes data til og fra den app, som du betjener alarmsystemet med.

De mest kundevenlige alarmsystemer giver dig også mulighed for at sende dine data frem og tilbage mellem appen og dit alarmsystem via en krypteret forbindelse. Det foregår typisk ved, at systemet kommunikerer med producentens server, som så igen sender data frem og tilbage mellem appen. Og samtidig opbevarer alle optagelser fra eventuelt tilsluttede videokameraer for dig.

Det er dog typisk en tjeneste, der koster et fast beløb i abonnement hver måned. Men beløbet er forholdsvis beskedent – især hvis du sammenligner med prisen på et alarmsystem med tilsluttet vagtcentral. Og er en beskeden pris at betale for, at fæle hackere kan kigge med over skulderen på dig derhjemme.

 

Husk også anti-jamming funktionen

En anden god sikkerhedsfunktion er en såkaldt anti-jamming funktion. Den forhindrer, at tyvene kan blokere for de radiokanaler som det trådløse netværk og alarmsystemets enheder bruger til at kommunikere med hinanden.

Det gør de ved at tænde en kraftig radiosender, som udsender støj på de radiokanaler, der anvendes. Det forhindrer systemet i at opdage, at de bryder ind i din bolig.

De mest avancerede systemer har denne funktion med som standard. Men der findes også systemer, hvor du kan tilkøbe funktionen.

 

Vedligeholdelse af alarmsystemet og dets enheder

Som sådan er batteriskift den eneste form for vedligeholdelse, du skal tænke på, når du anskaffer et alarmsystem.

Det handler om at skifte batterierne i rumsensorerne og følerne på vinduer og døre. Samt det backupbatteri, der tit sidder i hovedenheden på systemet.

Her anvender de infrarøde rumsensorer typisk et gammeldags 9 volts batteri – eller to AA-batterier. Mens følerne på vinduer og døre tit anvender enten knapcellebatterier. Eller nogle særlige, runde batterier, der er en smule kortere end AA- eller AAA-batterier. Det er specielbatterier, der koster lidt mere end de gængse størrelser. Men heldigvis skal de typisk kun skiftes en gang om året.

Typisk advarer de fleste systemer dig, hvis en sensor eller føler løber tør for strøm. Og de mest avancerede modeller giver dig ligefrem besked god tid i forvejen. Så kan du nå at skrifte batteriet, før det løber helt tør for strøm.

 

Kan du bruge de samme alarmsystemer til erhverv?

Du kan sagtens bruge de alarmsystemer til erhverv, som du også kan bruge privat.

Men…

Det er de færreste af disse alarmsystemer, som kan godkendes til erhverv af forsikringsselskabet.

For dels skal et alarmsystem til erhverv være tilsluttet en vagtcentral, for at forsikringsselskabet godtager det. Og dels skal alarmsystemet svare til det sikringsniveau, som forsikringsselskabet kræver af firmaet.

Så selv om alarmsystemerne er lige så velegnede til erhverv som privat, kan du ikke installere dem i en erhvervsbygning. I hvert fald hvis du vil være sikker på, at forsikringen dækker indbrud og tyveri i firmaet.

 

Alarmsystem eller overvågningskamera til hjemmet?

Nu ved du forhåbentligt lidt mere om alarmsystemer, og de muligheder du har for at tilslutte overvågningskameraer til dem. Så overvejer du at købe et overvågningskamera, kan det være en god ide, i stedet at anskaffe et alarmsystem. Og så så udvide de modeller af indendørs og/eller udendørs overvågningskameraer, der kan bruges til systemet.

For de fleste alarmsystemer kræver, at du køber det overvågningskamera, der passer til systemet. Du kan ikke bare købe det første, det bedste kamera, og regne med at det kan tilsluttes.

Så vil du have overblik over udvalget af alarmsystemer til hjemmet – og se nærmere på de overvågningskameraer, der passer til – er det bare at rulle tilbage til oversigten øverst på siden.

Her finder du alarmsystemer fra udvalgte, danske webshops, som har specialiseret sig i tyverialarmer og overvågning til hjemmet. Og som vi ved, er kendt for deres gode kundeservice, hurtige levering og dygtige support.

Så rul op, tjek dine muligheder, og bestil alarmsystem – eventuelt med overvågningskamera – allerede i dag.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne